Taman Tema Angry Birds Di Finland



The world’s first Angry Birds theme park akan dibuka secara rasmi di Finland Särkänniemi Adventure Park pada 8 Jun 2012. Angry birds adalah satu permainan rekaaan Rovio juga turut membantu kakitangan rekabentuk taman tema tersebut.

Terdapat 12 permainan di taman itu, termasuk roller coaster, rumah api dan kursus pengembaraan, termasuk kedai - kedai yang turut menggunakan tema Angry Birds. Pelawat juga boleh bermain dengan permainan video yang ada di taman itu.











3 comments:

Puteri Iqa Izyan said...

hohoho. awesome!
kalau ada kat sini, best jugak ni ^_^

Zul Fattah said...

fulamak.. terbaik.. memang gempak r.. tp yg tak best!!! ada babi tu?

CantikHijabku said...

Wah, nasib baik kan Finland. Kalau kat sini sah-sah Sara bwk anak pegi. :)