Experiment Masukkan Mentos Dalam Coke


Jom cuba experiment ni , cuba korang ambil sebotol coke , dan kemudian korang masukkan beberapa biji gula-gula mentos kat dalam botol coke dan lihat apa yang akan terjadi.. Pastikan lepas korang masukkan gula-gula mentos dalam botol coke, korang duduk jauh2 dari botol tu..







8 comments:

cira nd said...

terbaikkk

Zeeqa ~ Ajie said...

kiranya lepas masukkan tu, jgn tutup balik la botolnya eh?

Qienah said...

cmne klu makan mentos sambil mnum coke.hihi..

ernarafiqa said...

Mnjadi kalau guna diet Cola (cikgu kimia aku cakap).. cola malaysia x dpt :(

tuan tanah said...

apsal eh jd camtu??

hamizah adam said...

haa. dulu cikgu pernah cakap. kalau masukkan mentos dalam coke, mentos tu meletop la hape la. tap tak pernah try lagi. ada yang cakap kalau guna coke, toilet jadi bersih macam lepas kena sental. dah try tapi macam tak ada effect pun. membazir coke je. ngehe. nanti nak try laa. nanti HA share kat TN. ngehehe.

Nyamuk Terbang said...

kau dh try ker?

Zul Fattah said...

terpancut macam air mani yg laju kluar ditahap klimaks