Air Sungai Berwarna Hijau Muda





Pada disember 2010 ,air sungai di Goldstream Park, Kanada, bertukar hijauMenurut Kementerian Alam Sekitar tempatan, terdapat satu tindak balas kimia di dalam air yang dikenali sebagai "fluorescein". Mereka percaya ada seseorang yang membuang fluorescein di Sungai Goldstream untuk membuat kejutan pada pengunjung, tetapi bahan itu tidak toksik dan tidak bahaya pada habitat air.

















14 comments:

MaiRa QuEeN said...

hijau benar...tp lawa la..

zulhilmi tempoyak said...

erk...apsal tak letak kale biru ke...br nmpk len sket..haha

Zul Fattah said...

cool.. sebab ape wei?

Tengku Nizam said...

sebab ade org curah clorine, hehee

FiM here! said...

best ar mcm tu baru nampak natural green kan.

grOundnUt said...

Memang nampak cantik, nasib baik tak merbahaya ..

Adzrien Shoppe said...

cantik le tapi takut pun ada

leyaliyana said...

wow...rasa kagum O_O

nurkaloi said...

cantik
lau tak bhye tak pe laa
tkuet ikan mati aiyyyakkk

Cik Jannah said...

subhanallah !

.*.WiE.*. said...

kaler flourecent.. biar betul.. ni dah tercemar bahan kimia ni..

Ikhlas said...

buat la kaler "glow in the dark" lak, mst gempak.....

Ikhlas said...

buat la kaler "glow in the dark" lak, mst gempak.....

Saiazuan said...

mak ai, mcm edit pn ada gak