Widget Yang Patut Ada Dalam Blog

Aku nak share dengan korang semua , tentang segala bagai widget yang gempak2 dalam blog aku ni , tak kisahlah korang nak kata tak gempak ke , tapi bagi aku , widget2 yang ada kat blog aku cukup gempak dan berguna . Semua widget ni , aku da try dan setakat ni takde pape error atau bug yang aku jumpa . Cara nak pasang pun senang . Jadi tunggu apa lagi , jom tengok widget gempak yang ada. ^^


1 - Like Facebook Fan
Widget ni penting untuk blog aku , senang nak kumpul fanpage di facebook , hasilnya aku dapat lebih 800 fans hanya dalam masa sebulan. gempak kan? kehkehkeh . Like fanpage ada dua jenis , 1 yang autoclose dan 1 lagi versi manual close . Free je . Tak payah bayar. ^^



2 - Kaki Share
Satu widget yang bagus bagi aku , senang nak share entri ke semua laman sosial , yang penting ada button G+, tweet dan button like facebok. Senang aku nak spamkan wall facebook aku lagi , hehe



3- Kaki Chat (Meeting Room)
Widget ni aku dapat sponser dari kakinetwork.com , korang jangan jeles plak , kalau korang nak beli , cuma 10 ringgit je setahun , dapat domain sendiri lagi . Jadi korang tak payah dah nak pakai shoutmix bagai tu , sebab ramai yang suka spam dan auto blogwalking klau pakai shoutmix. Jadi jom tukar pakai metting room , Ada free version , boleh cuba. 



4 - Comment Vote
Satu widget yang gempak , dah macam button like dgn unlike facebook dah , aku tak guna comment vote ni lagi setakat ni , tapi mungkin aku guna nanti , kalau aku guna sekarang  korang jeles nanti , HAHA




Kalau korang nak tahu , semua widget ni dibuat oleh kakinetwork.com , korang boleh dapatkan semua ni kat website kakinetwork.com , serius gempak geng kakinetwork reka. Korang boleh dapatkan di sana. selain tu kakinetwork ada sediakan background blog yang cantik2. 

Entri ni tak ditaja oleh siapa2 pun , aku buat entri ni sebab nak share dengan korang widget apa yang menarik dalam blog aku ni , Aku cadangkan kat korang semua ,  baik cepat guna sebab widget2 ni penting untuk blog korang. ^^


6 comments:

Fendy said...

blog sy x glamour....xperlu kot...huhu

Tengku Nizam said...

@Fendy ehh, tak kira famous ke tak , widget ni penting la, huhuhu

Ayie Nano said...

nizam...aku copy and linkkn skali ko nye ok tak?...lau xbley xpe...xde hal...aku mls nk amik dr freddie....huhu....

Fina Fento said...

wau..thanks

ZuL said...

cam mana nak femeskan blog erk?blog sy tak femes

Anonymous said...

tumpang tanya .
mcm mana na letak Like Facebook Fan autoclose mcm dlm page nie ? ?
boley bg link tutorial.
terima kasih ^^