Tragedi #Petknode : Neraka Buat Kucing


printscreen dari akhbar



PETALING JAYA: Sebuah pusat penjagaan haiwan ‘diserbu’ pemilik haiwan selepas mendapati haiwan peliharaan mereka yang ditinggalkan di situ dibiarkan kelaparan sehingga ada yang mati di Damansara Damai, di sini, semalam.


Dalam serbuan jam 9.30 pagi itu, beberapa pemilik haiwan yang disertai 20 sukarelawan datang menuntut haiwan peliharaan mereka yang ditinggalkan di situ sejak 27 Ogos lalu sempena cuti Aidilfitri. 


Menurut seorang sukarelawan yang hanya mahu dikenali sebagai Emi, 36, mereka mendapat maklumat mengenai pusat jagaan berkenaan di laman sosial facebook selepas beberapa pemilik menyelar perbuatan pemilik pusat terbabit yang menjaga haiwan peliharaan mereka sambil lewa dan dipulangkan dalam keadaan yang teruk. 


“Mereka dijanjikan dengan penjagaan rapi sedangkan selepas dihantar pulang, haiwan peliharaan mereka kurus kering dan berbau busuk.


“Oleh itu, kami mengumpulkan beberapa sukarelawan dan pemilik haiwan untuk menyiasat apa sebenarnya berlaku di pusat jagaan terbabit,” katanya. - harian metro



Inilah yang heboh dikatakan semalam kat group kucing aku tu , sampai 16 ekor kucing mati sebab ketamakan pemilik #petknode dan kezaliman mereka terhadap haiwan kesayangan nabi ni . Tragedi #petknode memang sebuah mimpi ngeri bagi pemilik kucing yang percaya dan tinggalkan kucing kesayangan mereka di pusat peliharaan kucing di damansara . Ada pemilik sanggup bayar rm 650 seminggu untuk tinggalkan kucing di #petknode dan balik beraya kampung. saksikan gambar kat bawah ni pula.


pemilik petknode
buat muka tak bersalah je
antara kucing yang terbiar







VIDEO OPS MEYELAMATKAN KUCING DI #PETKNODE




Sedih gila aku nak tulis entri ni , punya lah aku sayang kat kucing , tapi ada yang sanggup biarkan kucing-kucing ni mati macam tu je . Bawah ni detail pasal empunya pusat penjaga haiwan #petknode ni.

PETKNODE ONLINE PET STORE(001823551-K) 
Yushairi b.Khairuddin(820227055107),
Shahrul Azuwan b.Adanan (821017105289)
(both address are at H-16-05 Block 11,Tgkt 16,No5,Flora Damansara,Jln PJU 10/8 47820 Damansara Damai)

Full details:
YUSHAIRI KHAIRUDDIN @ SHAHRUL AZUWAN ADANAN,
Petknode Cat Boarding ONLINE PET STORE
NoF001B,Level 1,Plaza Seasons Square
Jln PJU 10/3,Damansara Damai
47830 PJ,Selangor
yushairi@petknode.com.my
shahrul@petknode.com.my
03-61409032


Luahkan ketidakpuashati korang tu dan berkongsi idea megenai kucing ke group kucing aku di facebook

13 comments:

ame elms ! said...

ame baca entry ini bertemankan Dumok , kucing ame . selepas saja habis baca entry ini , ame pandang Dumok , meleleh air mata ame . ame tak dapat bayangkan kalau ada apa apa yang terjadi pada Dumok . :(

Aishah Amira said...

menangis bila tengok gambar gambar kucing comel yang tak berdosa tu . nape la ade manusia yg macam ni , fyi , im a cats lover . serius , rase cam nak saman jer pemilik petknode tu . biar dier bayar balik berape keuntungan haram yg dier dpt tu kat pemilik pemilik kucing yg lain . ingat negara kite takde undang undang ye . lagi lagi kucing tu haiwan kesayangan nabi . huhu komen penuh emosi from me T__T

Tengku Nizam said...

tu la, rase sedih sgt ,kucing dorang buar macam ni , dgr kata , ade kucing yg tak dijumpai, da di jual ke ape ke. nta lah, ampunkanlah dosa org2 macam ni ya ALLAH .

Miss Moots said...

ish3....agak2 la kalau nak biar kucing pun...kalau kucing jalanan, gagah la jugak..ni kucing ada pemilik siap berbayar lagi....

Heidi Shafiq said...

akhirnya aku smpai ke blog ko..

deylly♥daisy said...

astrafirullahalazimm.. kesiannyaa.. nasib baik skuad sukarelawan cepat selamatkan kucing2 ini..

illafira said...

Sedihnye bila tau ade kejadian macam tue.. ada gak manusia kejam macam tu yang hanya mahukan keuntungan. Semoga mereka yang terlibat di jatuhkan hukuman yang setimpal.. supaya kejadian mcm ni tak terjadi lagi

Fezul Fadhley said...

teruk la... sian nye kucing2 tu.... T_T

tengkumuhammadazizi said...

aku ebnggang betul lah, apahal kurang hajar sgt, tgk aku raya bwk je blk kucing aku semua, semuanya 9ekor. ha, gila kucing aku dlam kete, slmt tk berak. HAHA. Kesian kucing yg kurus kering, yang ada baby tu. lapa. kuang hajar.

Nyamuk Terbang said...

tgk muka kucing tue mcm mntk tlg jer
kesian nya

Hajar Zain said...

kejam!

Hajar Zain said...

kejam!

Adeq Ja said...

air mata dh mengalir, aku jumpe diorg ni mmg aku sebat smpi mati... T.T

rase menyesal tgk gamba2 nie..rase x kuat semangat dh.. kasihan kucing2 ni.. huhuhu