Kesilapan Di Dalam Filem Hantu Bonceng


1. Di awal awal filem, selepas Kunyit minta habuan racing, Dani turunkan tangannya yang berada di dadanya. Namun, semasa Kunyit pergi ke Amran, tangannya berada kembali di dadanya dalam syot lain. Syot seterusnya menunjukkan tangannya kembali berada di bawah.

2. Semasa Kunyit turun dari motor, tangan Dani kanan Dani diam dan jauh dari dagunya. Tukar syot, tangan Dani tiba tiba saja memegang dagunya. Syot seterusnya menunjukkan tangan Dani tiba tiba berada jauh dari dagunya semula secara tiba tiba.

3. Tangan Amran yang berada di atas dadanya tiba tiba berada di peti semasa Halimaton simbah air.

4. Semasa Amran datang jumpa Halimaton di hospital dapat dilihat ada seorang nurse sedang berjalan bersama pesakitnya masuk dari pintu. Nurse dan pesakit tersebut melewati kaunter dan menghilang. Namun, semasa syot Amran berbual dengan Halimaton, nurse dan pesakit tadi tiba tiba muncul sedang berbual-bual di tepi pintu semula.

5. Kedudukan helmet Amran berubah kedudukan selepas bertukar syot.

6. Tangan Halimaton yang berada di belakang tiba tiba berada di dalam poket hadapannya selepas bertukar syot.

7. Semasa Amran dan Kunyit terkejut nampak hantu bohsia dalam kereta polis, paras air dalam botol bertambah secara tiba tiba.

Aku senaraikan 7 je , selebihnya tengok dalam blog GOOF SPOT ni sendiri ye , selain dari cerita hantu bonceng , ada hampir 150 filem yang blog tu cari kesilapan , jom tengok. ^^

4 comments:

azrijohan said...

peh,kena trollllllll lagik.haha


kat blog aku nie takde ke?
http://azrijohan.blogspot.com

yad'z said...

bagussssnyeee lahhh aihhh carik shot2 mcam tuh.. hahaha.. selalu jugak aku perasan kalau tengok cite kat tv.. ~

QUEENPINK said...

biasa la 2...huhu...

mira maisara said...

tu menunjukkan bukan senang buat filem..huhu..klau kite buat,hancuss