Arwah Noramfaizul Dilindungi 3 Polisi Insuran


Noramfaizul Mohd Nor, jurukamera BernamaTV yang terkorban di Somalia pada Jumaat lepas, dilindungi dua polisi insurans yang diambil oleh Bernama, kata Pengerusi Bernama Datuk Abdul Rahman Sulaiman hari ini.


"Semua petugas Bernama dilindungi dua polisi insurans -- insurans hayat dan dan insurans kemalangan diri yang terpakai di seluruh dunia," kata beliau sebagai respons kepada spekulasi yang tersebar dalam internet bahawa Allahyarham Noramfaizul tidak dilindungi insurans semasa menjalankan tugasan terakhirnya itu.Selain itu, Kelab Putra 1Malaysia turut mengambil polisi insurans kelompok kepada kesemua 55 anggota misi bantuan kemanusiaan ke Somalia.Abdul Rahman berkata, Bernama akan turut menghulurkan segala sokongan dan bantuan yang diperlukan oleh keluarga Allahyarham.- Bernama

Penting sebenarnya insuran diri bagi kita sebenarnya ni , apa2 jadi kat kita , insuran boleh cover lagi , bagi pekerja makan gaji macam aku ni , dengan kerja aku kat 'site' (luar office) , memang dilindungi dengan insuran SOCSO , apa2 jadi , kemalangan ke boleh jadikan kos perubatan. huhu

2 comments:

Unknown said...

sgt2 penting...dpt wat medical card pn jadi laaa....jgn segan2 nak cari agen insurans yer...lai2...MAA sedia membantu anda... :P

rabiatulaini hashim said...

memang penting pown.. law kita xde nnti,, insurans nie gak yg dpt tolong famly kita..

p/s: law korang nk wat insurans, gtaw aku ok. (pomot jap)..