15 Tempat Berhantu Di Malaysia

Antara beberapa tempat paling misteri di Malaysia ialah

1.HIGHLAND TOWER,KUALA LUMPUR
 HIGHLAND TOWER,suatu masa dahulu merupakan sebuah apartment mewah yg didiami oleh pelbagai lapisan masyarakat. 1 tragedi runtuhan telah meragut puluhan nyawa. Hanya segelintir saja mayat yg di jumpai. Selebihnya masih terkubur di sana.

2.BANGLO MONA FANDEY
 Banglo yg pernah didiami oleh seorang artis terkenal tanah air yg merupakan dukun. Pernah terlibat dalam 1 kes pembunuhan yg menggemparkan 1 malaya.


3.KEMAYAN CITY,JOHOR BAHRU
 Shopping complex yg terbengkalai sejak sekian lama. Dipercayai tempat kediaman pelbagai makhluk2 halus.


4.LEBUHRAYA KARAK
 Pernah gempar dengan cerita kehadiran Volkswagon kuning tanpa pemandu yang sering menakutkan pengguna lebuhraya ini. Lebih2 lagi apabila di kawasan terowong ini. Seringkali mengakibatkan kemalangan yg meragut nyawa.

5.VILLA NABILA,JOHOR BAHRU
 Pada suatu masa dahulu, Johor Bahru di gemparkan dengan 1 kes pembunuhan di sebuah villa. Sejak dari saat itu, banyak penemuan2 mistik telah terjadi di sekitar kawasan itu.

6.AMBER APARTMENT,GENTING HIGHLAND
 Sebuah apartment usang yg sering kali meninggalkan mimpi ngeri buat pengunjung di sana. Di sebalik kemeriahan dan keceriaan kota keriangan tersebut, tersimpan beberapa kisah hitam mengenai tempat ini. Beberapa pengunjung pernah melihat kelibat manusia membunuh diri dari tingkap bangunan dan hilang apabila sampai ke tanah. Banyak lagi kisah seram mengenai tempat ini.


antara tempat2 lain ialah:
7.GEORGETOWN,PENANG
8.ST MICHAEL'S INSTITUTE,IPOH
9.MALAY COLLEGE KUALA KANGSAR,PERAK
10.VICTORIA'S INSTITUTION,KUALA LUMPUR
11.LOST WORLD OF TAMBUN,PERAK
12.POLIKLINIK CHERAS,KUALA LUMPUR
13.PERKUBURAN ISLAM KAJANG,SELANGOR
14.KELLIE'S CASTLE,PERAK
15.PENJARA PUDU,KUALA LUMPUR

16 comments:

+ cik | ezatiee + said...

dalam banyak2 ni, Kellie's Castle je pernah masok. Yang lain2 tak pernah pegi pon atau lalu je kat tmpat tu.

Anonymous said...

saya pernah mengajar di St michael institution... tp slama mengajar di sana, takde benda2 yg menakutkan pun... best je sek tu...

Anonymous said...

saye prnah ngajar dekat SMI (St michael institution) tp takde apa2 pun... tmptnye biase je...

Rammizan Ramli said...

kat georgetown penang laaaagi la tak dak pa2 aku tggal kat sini aman ja...apa la admin..

Ahmad Haziq Azlan said...

tambun pon berhantu ke???

Anonymous said...

tambun tu berahantu ker?
pg sana xde pe2 pun........

abzolutme said...

Aku duduk hotel betul2 kat depan penjara pudu yg dah di pecahkan. Tak de pun apa2 jadi?

daus_arshavin said...

poliklinik cheras mmg berhantu..skang dgr citer da diruntuhkan...hospital paling berhantu kt malaysia...

Nyamuk Terbang said...

amber genting tue aku pnh duduk...mmg ad gak la bnda jd....

Swoosh Garage said...

dulu aq penah skola VI..xde pape pown..

Swoosh Garage said...

aq penah skola kt VI(victoria institute) xde pape pown yg jd..

Anonymous said...

rase nya yg amber court genting tu betul.. nak rase try p sana... cos penginapan pun murah tp takde org... bilik besar... ada ruang tamu balconi.. tp..... hmmm... pergi la dulu.. baru tau...

Anonymous said...

Humm. pasal kes Villa nabila sampai sekarang tak tahu cite sebenar budak nabila tuh. Kononnye dibunuh. Polis yg handle kes ni tak ade bukak mulut pon bagi maklumat. Dah lama sanfat jadi buah mulut org jb. Tp x tahu true story.

Anonymous said...

minggu lepas bru gi tambun...jumpa byk hantu air...tp hantu2 ni xkacau org sbb diorg pong org gk mcm kita...

smaqwhyda said...

VI ? maybe laa. hantu jepun byk. penjara pudu tapyah ckp laa.

smaqwhyda said...

VI ? maybe laa. hantu jepun kot. penjara pudu tu tapyah ckp laa