Tips : Kuota Storage Gambar Untuk Akaun Google / Blogspot

Aku pun baru tahu benda ni , dok godek - godek akaun google ni , terjumpa info penting - yang setiap akaun google ada limit untuk upload gambar dan tulis entri .. Cuba korang tengok gambar kat bawah ni ..


Akaun google aku dah guna hampir 10% dari 1024mb (1GB) untuk upload gambar ke dalam 3 blog aku ..
Nampaknya aku kena jimat cermat la guna kuota ni , sebab kalau da sampai limit, kalau nak tambah storage lagi , harga nya agak mahal ..


Kalau nak check , korang cuma buka NEW POST ->> EDIT HTML ->> klik INSERT PICTURE dan boleh tengok kat dalam tu .

p/s : Korang da check kuota korang ?

4 comments:

cik najihah said...

cane nak cek?

Jalut said...

Kat mana nak tengok ye??

saiazuan said...

hmm menarik.. thanks bro :)

~..Lesung Batu..~ said...

sama la kita,, pasni kena jimat la..=p