Gambar : Kereta Paling 'Slim' Di Dunia

Kereta yang diberi nama Tango ni hanyalah mempunyai lebar sebanyak lebih kurang 99m , kalau jalan 1 lorong kat Malaysia ni boleh lalu sebelah menyebelah. Walaupun kecil dan tapi korang jangan terkejut pula sebab kelajuan maksimum dia adalah 240 km/j. Menggunakan kuasa bateri yg dapat dicaj sebanyak 80% dalam hanya dalam masa 10 minit.

Spesifikasi:
# Lebar: 39 inci (~99 cm)
# Panjang: 101 inci (~257 cm)
# Berat: 3000+ lb (1360+ kg)
# 0–60 mph (0–96 km/h): 4 ssaat
# ¼ mile (0.4 km): 12 saat @ melebihi 120 mph (193 km/h)
# Kelajuan max: 150 mph (240 km/h)











4 comments:

Blog Hangit said...

dah macam motor..tapi aku suka keta ni pasal lebih selamat dari motor..kalau langgar pun tak jatuh..

hope, ada la keta ni kat sini

Fay said...

org kurus je boleh masuk kete ni..hehe

SyazwanSarawak said...

lepas ni mana tau ada orang nak buat kereta paling flat ke D:

hamizah adam said...

syazwan sarawak : HAHA! sumpah kelakar. hadoooi.. both side pintu dia boleh bukak? hmm. nice.. :)