Misteri Lebuhraya Karak

Read Article →
Beberapa tahun yang lepas, satu keluarga berbangsa melayu dalam perjalanan pulang ke Terengganu untuk menziarah saudara mara...
Posted by : Nizam Nasir
2 Comments

10 Fakta Mengenai Bunuh Diri

Read Article →
1. Di Amerika, lelaki yang bunuh diri jumlahnya empat kali ganda berbanding wanita. Iaitu sebanyak 78% dari jumlah keseluruhan kes bunuh...
Posted by : Nizam Nasir
3 Comments

6 Asal Usul Tanda Baca

Read Article →
Salam . Tak lengkap sesuatu ayat tanpa tanda bacaan seperti ,'&$@?.:"; dan banyak lagi , kalau lah tak ada tanda bacaan p...
Posted by : Nizam Nasir
0 Comments

Misteri : Batu Berjalan Di California

Read Article →
Batu berjalan menjadi salah satu misteri   yang paling menarik di Death Valley National Park,lokasinya di tasik kering Racetrack Playa...
Posted by : Nizam Nasir
0 Comments

Live Streaming Malaysia VS Singapore 2nd Leg

Read Article →
Perlawanan kelayakan Piala Dunia antara Malaysia dan Singapore 2nd leg akan dilangsungkan hari ni di Stadium Nasional Bukit Jalil , pada ...
Posted by : Nizam Nasir
1 Comments

Suara Terkenal Disebalik Kartun

Read Article →
f
Posted by : Nizam Nasir
1 Comments

Gambar : Bila Haiwan Mula Menganas

Read Article →
Bila manusia mengganggu habitat haiwan , haiwan akan mula bertindak ganas dan cuba meyerang manusia . Jom tengok gambar bila haiwa...
Posted by : Nizam Nasir
3 Comments

Ulat Tiket Memang Kaya~

Read Article →
Setahu aku , tiket untuk pelawanan antara Malaysia dan Singapore esok dah habis, ramai yang kecewa tak dapat tiket temasuk aku . Tap...
Posted by : Nizam Nasir
6 Comments

Sejarah Ringkas Internet Di Malaysia

Read Article →
Pada tahun 1987, Rangkaian Komputer Malaysia (RangKoM) dengan kemudahan sambungan antarabangsa telah ditubuhkan. Universiti-universiti te...
Posted by : Nizam Nasir
0 Comments

Nostalgia : Motorsikal Perang Dunia Ke 2

Read Article →
WelBike adalah Motorsikal jenis Single Seater buatan British yang digunakan ketika Perang Dunia ke 2,WelBike merupakan Motorsikal terkecil ...
Posted by : Nizam Nasir
1 Comments

Evolusi Facebook

Read Article →
Mark Elliot Zuckerberg dilahirkan pada 14 Mei 1984 adalah seorang pengaturcara komputer dan usahawan. Sebagai seorang mahasiswa dari Univ...
Posted by : Nizam Nasir
1 Comments

Syiling Terbaru Lebih Selamat

Read Article →
BANK Negara Malaysia (BNM) mengeluarkan siri ketiga syiling Malaysia yang akan berada dalam edaran mulai awal tahun depan bagi dominasi 5 se...
Posted by : Nizam Nasir
1 Comments

Live Streaming Malaysia VS Singapore 1st Leg

Read Article →
Jangan lupa hari ini  pukul 7:30 petang ada perlawanan kelayakan Piala Dunia antara Malaysia vs Singapore yang akan diadakan di Stad...
Posted by : Nizam Nasir
1 Comments

Gambar : Bola Tenis Yang Dikitar Semula

Read Article →
Kreatif! bola tenis boleh dikitar semula balik.
Posted by : Nizam Nasir
1 Comments

Keretapi Tergantung Di Jerman

Read Article →
Posted by : Nizam Nasir
1 Comments

Akibat Guna Hp Ketika Cas

Read Article →
Hati - hati ketika guna barang elektrik, tak kira lah handphone atau apa jua barang elektrik, jangan sampai memakan diri .
Posted by : Nizam Nasir
5 Comments

Tiram Yang Menghasilkan Emas

Read Article →
Selalunya tiram akan menghasilkan mutiara biasa yang boleh diambil dan dijadikan perhiasan untuk kaum wanita. Namun di sebuah kepulauan bara...
Posted by : Nizam Nasir
4 Comments

The Hussaini, Jambatan Tali Paling Mengerikan

Read Article →
The Hussaini adalah jambatan tali yang terletak di danau Borit sebelah utara Pakistan. Jambatan ini sudah terlalu tua, dan beberapa kayu pad...
Posted by : Nizam Nasir
3 Comments

Gambar : Lebuhraya Yang Pelik dan Cantik

Read Article →
Posted by : Nizam Nasir
3 Comments

Gambar : Kota Kucing

Read Article →
Seorang peduduk di Florida , Amerika Syarikat , Craig Crant telah membangunkan sebuah kota seluas 10 hektar khas untuk untuk kucing . Di kot...
Posted by : Nizam Nasir
7 Comments

Gambar : Korang Suka Makan Kuaci ? Jom Tengok Kilang Kuaci

Read Article →
Mesti ramai di antara korang yang suka makan kuaci kan ? Apa yang menyebabkan kuaci ni sedap ? Sebabnya..  Orang pijak - pijak dengan kaki c...
Posted by : Nizam Nasir
5 Comments

Comelnye Tabung Kucing Ni

Read Article →
Posted by : Nizam Nasir
1 Comments

Gambar : Aksesori Bilik Air Yang Seram

Read Article →
Posted by : Nizam Nasir
5 Comments

Gambar Penyebuk yang Gedik

Read Article →
Korang pernah tak menyebuk masa orang lain ambil gambar?? Ala, tapi tu biase la kan. Tapi jom kita tengok bila haiwan menyebuk jugak nak amb...
Posted by : Nizam Nasir
2 Comments

Gambar : Motor Paling Antik Di Dunia

Read Article →
Posted by : Nizam Nasir
0 Comments

Label Untuk Kabel Di Rumah

Read Article →
Ini ialah Dotz Identfiers keluaran syarikat Dotz. Setiap set Dotz Identifier disertakan dengan 10 indetifier plastik dan 24 label/ikon l yan...
Posted by : Nizam Nasir
1 Comments

Suku Terasing di Hutan Amazon Brazil!

Read Article →
Gambar-gambar di bawah merupakan suku terasing di Hutan Amazon yang tertangkap kamera. Hinggakan helikopter pun dipanah oleh mereka.  ...
Posted by : Nizam Nasir
1 Comments

Eskalator Terpendek Di Dunia!

Read Article →
Eskalator terpendek di dunia terletak di Jepun, atau tepatnya di Kawasaki More Department Store. Eskalator ini mempunyai ketinggian hany...
Posted by : Nizam Nasir
5 Comments

Gambar : Gitar Yang Unik

Read Article →
Gitar   merupakan alat muzik yang sangat diminati oleh peminat-peminat muzik.  Tak kira berapa harganya , tetap ada peminat tersendiri , jom...
Posted by : Nizam Nasir
2 Comments

Gol Kontroversi Chelsea VS Malaysia 1-0

Read Article →
Apa pendapat korang tentang gol Drogba ni , bagi aku , memang gol ni gol kontroversi , tak masuk pun dalam gawang tu , penjaga garisan tu ...
Posted by : Nizam Nasir
2 Comments

Gambar : Lukisan Yang Super Detail

Read Article →
Ini ialah lukisan super detailed Laurie Lipton.
Posted by : Nizam Nasir
2 Comments

Pain Station : Games Yang Menyakitkan

Read Article →
PainStation dicipta oleh 2 orang designer Jerman. Tangan kanan mengawal game, sementara tangan kiri diletakkan ditempat hukuman. Jika anda...
Posted by : Nizam Nasir
5 Comments