Tutorial : Buang Navigation Bar

Assalamualaikum .
Mungkin bagi anda , navigation bar (nav bar) ini macam mengganggu kecantikkan blog anda , tapi jangan risau , anda boleh buang nav bar ni , jom kita belajar jom !

1. Pergi ke Design > Edit HTML

2. Tick pada Expand Widget Template dan jangan lupa Backup Template anda dulu tu . Tekan Ctrl+F dan cari word </head> .

3. Kemudian anda copy code biru di atas </head> dan simpan template anda .
<script type='text/javascript'>
<![CDATA[
<!--
/*<body>*/
-->
]]>
</script>
4. Kemudian anda akan diberi amaran tentang widget nav bar yang akan di delete , anda jangan ragu-ragu , tekan je DELETE WIDGET dan SIAP! 


Selamat mencuba , tak paham , boleh tanya ye .

15 comments:

aizamia3 said...

yes.. aku berjaya... eee.. bestler..
nak lagi.. boleh..
eemm.. apa ye nak ubah + tambah lagi..

Faris Adli said...

asyik tutorial untuk blogpsot je..untuk wp takde ke?

Tengku Nizam said...

@aizamia3 nak lagi ? hehe , jap ek , saya buat lagi tuto ek .:)

Tengku Nizam said...

@Faris Adli keh keh keh , aku pasal wp ni fail sikit , hehe , ko try google , hehe

Piah Becok said...

berjaya yay!!!

eh ade soklan. kalu pakai blogspot punya template (almaklum takde mase carik template tempat lain), header tu boleh letak header sendiri tak? ade tuto pasal bende ni tak?

Tengku Nizam said...

@Piah Becok eh , pasal nak letak header ek ? senang je tu , just page element > header > pastu upload je header baru kamu tu , pastu taraa! siap . huhu .

Puteri said...

berjaya juga..makasehhh sangat mudah di fahami hehe

FINA said...

salam, TN, arigato. sudah jadi. ^^

nik nur maisarah nik suhaimi said...

errr...simpan kat EDIT HTML ke??ats ke bwh??

ziahSu said...

tq Bro:)
sy byk rujuk tutorial kat cni..
senang n simple..:)

TERBaik!!!

Muhammad Haziq Bin Norazri said...

hahah!! thnx..! menjadi! kih3

emmiey lieya said...

saya tak faham!

ijA said...

xfhm pun..xdpt buat lahh

MISSUPERB said...

tak faham -.-

aira shahira azmi said...

dah padam..mcm mne plak nk log in,nk buat new post?????huwa!!!!x jumpe!!!!!