Tanda Anda Gila Internet



Mungkin ada setengah dari anda memang susah nak lepaskan laptop , pergi mana2 berkepit je dengan laptop anda tuh , orang lain tengok pun sampai geleng2 kan kepala .. Tapi anda lagi teruk kalau ....

1. Anda menulis alamat rumah anda semasa mengisi apa-apa borang dengan alamat email atau url blog anda.

2. Loceng di rumah anda bertulis “Click here to continue

3. Pintu bilik mandi anda bertulis “WARNING: This website contains explicit adult material, please verify your age”

4. Anda menanyakan apakah ada email baru untuk anda kepada Posmen.

5. Ketika bertemu dengan rakan lama anda akan berkata: lu g mana? gua “ping” pesal ‘no reply’?

6. Anda menggunakan Google untuk mencari anak anda yang sudah tiga hari tidak pulang ke rumah.

7. “Unable to locate your server!” kata Anda ketika menerima telefon yang tersalah dail.

8. Anak-anak Anda diberi nama Ajoi.gov supaya dia jadi pegawai kerajaan atau Ajoi.edu supaya dia jadi mahasiswa nanti.

9. Anda susah menggerakkan jari anda kerana anda sudah online selama 36 jam.

10. Ketika kereta anda terlepas simpang , yang pertama anda cari adalah tombol UNDO.

11. Anda memperkenalkan diri sebagai: youremail@… atau .domain.com

12. Anda keluar dari komuter dengan berkata “request time out!!!”

13. Ketika hidup anda mengalami stress, anda akan terfikir mengapa tubuh anda tidak dilengkapi dengan tombol Ctrl-Alt-Del.

14. Ketika anda sedang bersama dengan isteri, pintu bilik anda ada tulisan “you don’t have permission to access it”.

15. Ketika cinta anda ditolak awek anda selalu berkata “This program is not responding” sambil geleng2 kepala.

16. Jika ada orang lain yang mendekati awek anda, anda berkata kepada mamat tersebut “Sorry This Page Has Been Owned By ….

21 comments:

*47!k@# said...

bhahahahaha:D

nurul nadia nasir said...

haha eh ade ke org yg gila internet neh?kalo ade raplah laa

izwanyusof said...

hantu tenet betol !.. haha

Faris Adli said...

bila baca post ni teringat post aku..

http://farisadli.via.my/2011/03/17/tolong-aku-aku-tengah-ketagih/

memang aku gila internet..tu yang ketagih

me | is | aku said...

hahaha. boleh buat bahan ni :D

Tengku Nizam said...

@nurul nadia nasir sebenarnye klau gile cam dlm entri ni , xde kot , tp klau gile on9 smpai laptop nak jem, mngkin ramai , haha

Tengku Nizam said...

@izwanyusof ni bukan hantu da ni .. ni da gile tenet ni . hahaha

Tengku Nizam said...

@Faris Adli heheehe . same ke entri ? huhu

Tengku Nizam said...

@me | is | aku blh2 , buat bahan gelak . hahahaa

Nurul Afifah said...

bwahahahahahahahha..xtahan aku..mengong..pacek posmen.e mel mne??

Manja (let it be my sweet name) said...

MANJA GILA INTERNET heheee
yang nombor 9 tu agak logik untuk Manja
Tips shopping ON9

Hakim LoLx said...

tahap parah dah nihh..

budingyun said...

haha..best best :)

Tengku Nizam said...

@Nurul Afifah oakcek posmen tros bg no tepon die kat awk kang , hahaa

Tengku Nizam said...

@Manja (let it be my sweet name) tak penah lagi on9 lebih dari 24 jam, lenguh badan nanti . haha

Tengku Nizam said...

@Hakim LoLx ni da tahap trok da ni , masuk hospital gile blh r . haha

Tengku Nizam said...

@budingyun hahaah , best2!

Faris Adli said...

membincangkan tajuk yang samna tapi content lain

hana said...

aduh..
payah kalo gini..
lawok2..

TanyaLelaki said...

haha.. kelakar beb

Syat0za said...

boleh buat idea ni beb..hahah