Tips : Layari Facebook Dengan Selamat !

Salam , aku hari ni ada tips berguna untuk korang , yang ada akaun facebook tu , mesti korang sayang kat akaun korang kan ? dengan facebook ,macam2 boleh buat , nak login ke Geng blogger pun kena ada facebook gak kan .. huhu ..

so tak nak cerita panjang2 , ikut je tips yang aku tunjuk kat bawah ni yer ..

Ok , login akaun facebook korang macam biasa , klik kat 'ACCOUNT' dan kemudian klik 'ACCOUNT SETTING' .
Kemudian korang klik kat CHANGE seprti gambar diatas .. :)
Tick pada kotak mengundi macam kat dalam gambar dan save ! Done! . sekarang akaun facebook mulai dilayari dengan https:// , kalau dulu dengan awalan http:// . dengan guna awalan https:// , korang leh layari lebih lebih selamat lepas ni .. :)

P/s : Selalunya awalan https:// digunakan untuk website2 perbankan , untuk perlindungan data yang selamat .
selamat mencuba!

11 comments:

garfield88_aini said...

entry yang baik....=)

achu said...

ok nk buat cmni...hehe

Yaya said...

Wah nizam! very good info! sekarang ni suma nak link dgn facebook, maybe dgn cra ni selamat kan! eh geng blogger tu cmana? nak sign in xboley pun

Yaya said...

Wah nizam! very good info! sekarang ni suma nak link dgn facebook, maybe dgn cra ni selamat kan! eh geng blogger tu cmana? nak sign in xboley pun

.:AiN iKeUchi:. said...

nice entry..tpi facebook dh delete..hehe

AmyZana said...

terimas terimas :D

puteri ain said...

nice info..:)

relevan said...

ye info menarik :)

.. cik FLUTTERBY .. said...

amat2 berguna.. thx!!!

Shellya... Kami Gembira... said...

TQ..TQ.. informasi yg berguna...

zul said...

salam..nice tips bro..thanks.lepas ni nak ubah setting pesbuk aku..hehehe..