Tutorial : Autopost Entri Anda Terus Ke Facebook V2

Salam sejahtera , hari aku nak tunjukkan kat korang , macam mana nak AUTOPOST setiap entry yang korang buat ke wall Facebook , Fanpage atau Group anda dengan senang dan selamat ..

Sebelum ni saya ada tunjuk cara autopost pada entry lain ( LINK ) , tapi yang version itu hanya post ke wall facebook korang je , tidak ke fanpage atau group ..
Ok , kita mulakan sekarang ,


Ok , mula2 korang pergi ke sini ( LINK )untuk pendaftaran , free je , tapi korang perlukan account Facebook korang je . ikut seperti didalam gambar .



Kemudian


Ok , isi semua maklumat blog anda seperti di atas .. kemudian tekan NEXT . Kemudian comfirmkan yang korang ni onwer blog tu da taraa ! siap !
sekarang nak tunjuk cara nak post kat wall , fagepage yang korang nak , ikut gambar .

ok , kemudian klik SET UP SYNDICATION untuk mulakan operasi !
Setakat ni korang camna ? ok ? leh ikut ? ke da penat ? hehe , sikit je lagi ni .ok , korang klik ADD FACEBOOK TARGET dan

Dan akan keluar camni ,


Korang pilihlah kat mane korang nak publishkan entry korang tu seperti di wall korang atau di fanpage korang dengan klik ADD je senang kan ? selamat memcuba !

P/S : Tak faham ,sila la tanye ye ..

Suka blog saya ?
Silalah follow :)

4 comments:

Iera said...

owh ilmu yg sgt berguna.. dh berjaya buat.. tq

ymn said...

http://aku.ymn.my/2011/04/tutorial-comment-guna-facebook.html

mcm mana nak letak comment guna facebook

Tengku Nizam said...

@ymn ada tuto gak ye ? nanti saya datang ye , :)

Cik Jannah said...

semat. tapi tak kena spam?