Tips : Cara Nak Printscreen Full Page !

Ada orang tanya aku , camne nak buat printscreen full page tu , so aku nak bagitahu korang lah ni .
kalau korang pun tak paham apa yang  aku maksudkan dengan printscreen full page , korang leh tengok kat entry sini ( LINK ) . 
Ok la , atas permintaan Johari Hamzah dan  Mahirahnazlim , aku ajar korang cara nak buat , korang pegi ke sini ( LINK ) , pastu cari ADS-ON seperti gambar dibawah ni ,


Korang cari LINK yang aku tanda hitam , ikut la kesuaian broswer yang korang guna , samada FIREFOX , IE atau GOOGLE CHROME , install da tara !! siap ! jangan lupe restart broswer korang . Button copy , ada kat penjuru bawah belah kanan tuh , korang copy dan paste kan kat PAINT korang da save gambar as JPEG ..

P/s : Selamat mencuba ! tak paham , sila tinggal no tepon kat sini ! hahaha , tak de la , tinggalkan komen kat sini yer !
Lagi satu , tutorial ni aku baca kat 1 blog ni , tapi aku tak ingat blog mane , so pada onwer blog tu , sile contact aku untuk urusan kerdit , aku tak ingat link blog , ni aku jumpa link ADS-ON ni pun sebab aku cari dalam history broswer aku .. :)

Suka blog saya ?
Silalah follow :)

5 comments:

Nadhirah-chan said...

kena install ghupenye . wuu wuu , tetiba rasa malas lak . encik nizam tolong downloadkan pastu emel kat saya ye . hadiah topap seploh .

♥yaya budak suka embun♥ said...

yaya guna aviary. tapi rasanya fireshot ok lagi kot :p

Tengku Nizam said...

@yaya , fireshot senang guna , fail pun clear je , nmpk jelas kalau zoom , huhu

Umar Faruq said...

woah.. nice la dude.
thanx a lot.. mmg menjadi..

masitah_nazir said...

urm mn nk dpat keygen fire shot ni ye?