Tips : Mengenakan PC kawan-kawan

klik utk pembesaran
Trick ini akan membuatkan dvd drive atau cd drive kawan korang terbuka berulang kali.


Untuk membuat trick sebegini hanya menggunakan notepad saja. Banyak juga benda yang boleh buat ngan notepad nie kan? ok, aku teruskan. caranya adalah seperti berikut.

1st:-
copy skrip di bawah
.


Set oWMP = CreateObject("WMPlayer.OCX.7")
Set colCDROMs = oWMP.cdromCollection
do
if colCDROMs.Count >= 1 then
For i = 0 to colCDROMs.Count -1
colCDROMs.Item(i).Eject
Next
For i = 0 to colCDROMs.Count -1
colCDROMs.Item(i).Eject
Next
End If
wscript.sleep 5000
loop


then save as sebagai klik.vbs.

siap! senang je kan? apa lagi hantar ke pc kawan korang. dan klik 2 kali ada akan tahu apa yang terjadi. Kalau tak jadi korang boleh pm aku akan ajar sampai boleh.
Senang je..

P/s : tapi aku tak tanggungjawab kalau jadi pape kat laptop member korang tuh , hehehe , kalau nak hilangkan effect , just restart laptop je ..

sumber :Syok.org

2 comments:

Nurul Atiqah said...

terbaek punyee:)

fara_dikri said...

u pernah try buat x ?