Tutorial : Letak Button Follow Dalam Entri

Salam , hari ni saya nak ajar korang , cara2 nak letak button follower di dalam ENTRY korang , caranya cukup senang , cuma ikut langkah2 di bawah ni jer ..

dibawah ini adalah gambar entry yang ada button follow ..


Copy CODE di bawah dan paste kan di dalam entry anda seperti anda membuat entry baru ,

COPY CODE DIBAWAH

Kemudian , korang mesti dapatkan CODE ID BLOG korang yang macam gambar dibawah ni ,


dah dapat CODE ID BLOG anda seperti gambar diatas ? sekarang korang cuma perlu GANTIKAN CODE ID BLOG anda dengan CODE ID ASAL yang anda paste kat entry tadi tu jer ..

p/s : CODE ID BLOG tu adalah no yang banyak2 tu , selalu klau korang klik DESIGN , mesti ade code tersebut ..
 korang boleh juga tkar gambar 'follow' tu dgn ape jua gambar yang anda suka , just korang tukarkan link gambar yang anda suka tu dengan link gambar asal ..

selamat mencuba!


Suke blog saya ?
silalah follow :)

6 comments:

DiriKu said...

bagusbagusbagus :D

MisZaza said...

suke :) thanks yaa

pelangiRAINBOWshamimie said...

thanks ya tuan punye belog sbb share tutorial nie... :)

moshi_boo said...

wahh mnrik...nak try lah

pCL [p@kcikLie] said...

Tq utk tuto ni..sy dah pasang pd blog sy ..silakan singgah ye..

marya yaya said...

da jadi !n saia suke , (= ,tq tuan bel0g!