Nostalgia : Gambar Kuala Lumpur Dulu-Dulu

1 Febuari 2010 nanti , merupakan sambutan Hari Wilayah ; di mana Kuala Lumpur , Putrajaya dan Labuan menyambut hari ulangtahunnya ... Aku tidak sangka , begitu pantas masa berlalu dan nanti 1 Febuari  , genaplah 37 tahun usia penubuhannya..

Kuala Lumpur dulu dan sekarang da banyak beza , macam2 pembangunan baru ada bagai cendawan tumbuh lepas hujan . jom kita imbas kembali Kuala Lumpur zaman dulu-dulu . 

Bukit Aman

Hospital besar Kuala Lumpur

Bangunan Sultan Abd Samad

Muzium Negara

Lake Garden

Masjid Jamek

Briekfields

Dataran Merdeka

Penjara Pudu

Jalam Tun Perak


Bukit Bintang

Banyak perubahan yang dialami Kuala Lumpur sekarang , yang paling ketara sangat la, Jalan Bukit Bintang , dulunya tempat yang agak aman damai , dengan jalan yang tak jem , berbeza dengan sekarang , dengan berbagai ragam dan jenis manusia kat situ , kadang aku nak masuk pun malas . huhu




p/s : teringin nak dok kat kuala lumpur dulu2 :)

3 comments:

~ch@wi~ said...

btl tu..bkit bintang paling ketara...tgk mcm kg je dulu..
best la gambar2 ni...tgk aman je..huhuhu

Segmen Baru: Dapat Jawab Teka Teki, Aku Promote Blog Korang

Aduka said...

haha.. lawa gile BB zaman dolu2..
=P

sazali yusof said...

memang terbaik la.. aku rasa pokok kelapa kat penjara pudu tu dah jadi time square kot..