Cara Nak Atasi Pompuan Merajuk (Untuk Lelaki Sahaja)

Tengah syok² “ngedate” tiba² awek korang buat muka empat belas, muncung dier dah panjang sejengkal, bijik mata dier jeling sana jeling sini tapi tak pulak pandang kat korang. Pendek kata awek korang tu dah merajuk ler.. Tau ker korang camner nak “mengayat” mood awek korang kepada keadaan asal balik?

Kalo tak tau, korang baca ler tip kat bawah neih..

SENYUM : sebelum merajuk mesti start gadoh² dulu kan? So, time dier tengah marah tu korang buat selamber jer senyum. Kalo boleh senyum tu biar lebar sampai ke telinga pun takper. Nescaya awek korang yang plan nak merajuk tu tak sampai hati nak marah atau merajuk ngan korang sebab kesian tengok muka seposen korang tu.
BUAT LAWAK : Hah! Yang ni korang kena tengok keadaan cuaca ataupun suhu dan jenis awek korang tu dulu. Jangan main rembat ajer. Tak pasal² bertelur dahi korang. Kalau menjadi, silap² awek korang yang merajuk tu terkekeh² ketawa dek kelakar ngan lawak korang tu.

BELI HADIAH : Buat korang yang berkemampuan boleh ler cuba tip ni. Korang beli ler hadiah yang diidam²kan oleh awek korang yang tengah merajuk tu. Kompem terus tersengeh dier bila tengok korang hadiahkan dier BMW 7 series. Ahaks!

HANTAR SMS/MMS/VOICE SMS : Ops! Jenis ni, korang kena buat bodoh dulu time dier tengah merajuk. Agak dier dah cool sikit, korang ambik enpon dan hantar la mesej untuk mintak maaf. Lagi bagus kalau korang selitkan lawak jenaka dalam sms/mms/voice sms korang tu.
BUAT BODOH : Kalo korang berani ambik risiko ditinggalkan, korang boleh ler try tip ni. Bila awek korang tu marah, korang buat bodoh, bila awek korang tu merajuk, korang tetap buat bodoh. Kompem awek korang tu fed up dan terus ok sebab takder sapa nak layan kerenah dier. Heheh!
MERAJUK BALIK : Tip ni paling berkesan dalam memujuk awek yang suka merajuk. Nak tau sebab apa? Sebab bila korang pulak merajuk dah tentu ler dier pulak kena pujuk korang.. 


Kerdit to : syok.org 

9 comments:

amry said...

hehehehe..aku selalau guna tips yang last sekali...hahahah..tak romantik langsung aku ni...kuikuikui

si pendek dan moody said...

baru cadang nak kritik habis habisan , tapi erkk macam betul plakkk . haha menci menci !

Ohujan Tasneem said...

senyum selalu buat... siyes

Ohujan Tasneem said...

senyum selalu buat... siyes

nazihahisa said...

tapi nasihat saya sblm buat pape.. bg dia reda dulu kejap. kalau tak makin keruh keadaan :p

gabanMorka said...

haha...cara lain ada?cara ni sume x menjadi

Azza Firza said...

si dia pun tang number 4 salu buat kalau azza merajok, grrr, HAHA

annaz hamirzul said...

nice..hahaha..xD

eQuRlz said...

klu tips yg last sekali tu..klu die majuk blk..eqa biar jer..wat xtau jer.. :p