9 Perkara Romantik Ketika Bercinta (Mesti cuba!)

Hari ni aku nak kongsi sedikit tips untuk korang semua, yang hangat2 bercinta tu, apa kata sekali sekala kita jadi romantik untuk pasangan kita..
Di alam percintaan, kalau boleh semua perkara mahu dilakukan bersama-sama. Jika diberi peluang, sesaat pun korang tidak mahu berenggang dengan pasangan korang tu. Apatah lagi jika korang masih di awal percintaan.

Namun harus diingat, bukan semua pasangan dapat meluangkan masa yang banyak bersama. Jadi, apa kata korang cuba beberapa aktiviti yang disenaraikan di bawah yang dikatakan mampu memberikan sensasi berbeza kepada jalinan cinta yang terbina.


1. Menikmati pemandangan indah matahari terbenam bersama-sama.
2. Berduaan berjalan di dalam hujan. Mungkin agak aneh bagi sesetengah pasangan, namun bagi mereka yang pernah mencuba, aktiviti ini mampu membahagiakan serta meredakan tekanan.

3. Kenal pasti wangian kegemaran pasangan anda. Apabila anda keluar bersamanya, semburkan sedikit wangian tersebut dan lihat reaksinya. Sudah tentu pasangan anda menjadi lebih rapat dan manja di sisi anda.

4. Bertukar hadiah. Tidak perlu mahal, cukup sekadar sekotak coklat atau sekuntum bunga mawar.
5. Letakkan sekeping nota cinta di poket atau di dalam diarinya tanpa disedari. Apabila dia membaca nota cinta itu, si dia tentu akan tersenyum sambil mengingati anda.
6. Menyanyikan lagu cinta untuknya. Anda tidak semestinya bersuara merdu untuk tujuan ini. Cukuplah jika mesej yang cuba anda sampaikan berjaya diterimanya. Hatinya pasti tersentuh dengan segala usaha yang telah ditunjukkan oleh anda.
7. Pegang tangannya, pandang tepat pada anak matanya, cium tangannya dan letakkan di hati anda. Pasti si dia angau dengan perlakukan anda itu.
8. Menonton filem romantik kegemarannya. Sesekali ubah selera anda yang sukakan cerita-cerita seram dan ganas. Si dia pasti akan menghargai usaha anda itu.Bagi yg dh berkahwin sesekali menonton filem adegan panas bersama pasangan apa salahnya,
9. Jangan sekali-kali lupa untuk memberikan kucupan selamat malam kepada pasangan anda. Mungkin ada yang beranggapan ianya remeh, namun terdapat pasangan yang mengakui kucupan selamat malam merupakan aktiviti paling romantik yang dilakukan selepas penat bekerja seharian.   
p/s : Tips ni memang elok untuk korang cuba, cinta korang akan kekal bahagia kalau tips ni kalau korang cuba.. :)
sementara tu korang bace la lain2 dulu ek..

6 comments:

Aboy93 said...

best2! hahhaha.. =)

cik tomyam said...

terbenam aku baca entrini.haha

TiMmiE said...

no.2 itu sgt menarik dan sexy dan mendamaikan. ^^

Natasha Aziz said...

akan cuba..! :)

N Farah .nfu. said...

hak hak hak

lepas ni nak try jalan2 dalam hujan lah :)

Zura said...

salam kenal...

hahaha..nmpak lawak tp boleh je klau nak cube..