Benda Yang Kita Tak Terfikir

1. Kenapa Tarzan tidak mempunyai janggut.

2.Mengapa kita tekan lebih keras pada remote control ketika kita mengetahui bateri flat?

3. Berapa kelajuan kegelapan?

4. Mengapa orang membayar untuk naik ke KL Tower dan kemudian teropong dari atas untuk melihat hal-hal di bawah?

5. Mengapa terdapat cahaya di dalam peti sejuk dan tidak di dalam freezer?

6. Mengapakah orang menunjuk ke pergelangan tangan mereka ketika meminta waktu, tetapi tidak menunjukkan dot dot mereka ketika mereka bertanya di mana toilet?

7. Kenapa Goofy berdiri tegak sementara Pluto tetap merangkak? Mereka berduakan anjing!

8. Jika minyak jagung dibuat dari jagung, dan minyak sayur diperbuat daripada sayuran, lalu apa baby oil diperbuat daripada?

9. Mengapa lagu A-B-C sama dengan lagu Twinkle Twinkle Little Star?

10 Adakah menekan butang lif lebih dari sekali membuatnya tiba lebih cepat?

Hah.. fikir-fikir!

2 comments:

Anonymous said...

hahaha, nice question..
btol tu, kdg2, xterfikir plak..

khai mustafa said...

yg no 10 tu penah je terpikir.
adik aku penah tekan butang lif bnyk2 kali.
pastu aku ckp kat die,"ko ingat ko tekan bnyk kali lif tu terus bukak ke." haha. agak mereng la kan. ;)